Hvordan ser forandring ud?

Som grafisk facilitator er jeg som regel involveret i en form for forandringsproces. Og derfor er det interessant at visualisere, hvordan forandringen kunne se ud. 

Jeg har samlet en række eksempler på tegninger af forandringer. Se hvor forskellige de er! Disse tegninger viser hvor forskelligt forandring kan opfattes. En meget almindelig metafor for forandring er rejsen. Jeg er sommetider bare blevet bedt om at tegne "rejsen". Selve rejsen kan også tage sig helt forskelligt ud - skal vi op i et hurtigt jetfly eller er det en lille langsom sejlbåd? 

En af mine kunder bad mig om at tegne et hus, der blev revet ned. Formålet var at vise internt, hviken form for gennemgribende forandring de stod foran. Et andet dejligt eksempel på en forandring var sommerfuglen - og altså ikke larven - men sommerfugleeffekten. Den lille sommerfugl, som kan forårsage en tornado på den anden side af jorden.

Jeg er taknemmelig for at kunne medvirke til at mine kunder får en god forandringsproces. Jeg ser frem til at visualisere forandringen i jeres organisation og høre flere historier om forandringer.

What does change look like?

I have collected a set of drawings of change. It is interesting to see how different they are! This surely tells me how differently change is perceived in organisations. One common metaphor for change is the journey. But the kinds of journeys are totally different as well. Do you want a speedy airplane or a slow sailboat? One of my customers asked me to draw a house being demolished. The purpose was to show which kind of profound impact of change they were all heading towards. Another great picture for change was the butterfly - and this time not the caterpillar - but the butterfly effect that one little butterfly can create a hurricane on the other side of the world. I am looking forward to draw more change. I am so grateful and proud to take a small part in all these organisational changes. And I am looking forward to hear more stories of change.

Irene Mynthe